Tillbaka till vardagen

Nu är vi tillbaka i rutinerna igen. Valter har varit på dagis idag, han har inte varit där på en vecka och var glad att vara tillbaka igen. Men oj så trött han var när han kom hem. Vi tog svängen förbi mormor på vägen och tog en liten fika, sedan åt han gröt direkt när vi kom hem och nu ligger han sedan en stund och sussar i sin säng. Jag hann och träffa honom i vaket tillstånd i 1,5 timmar idag. Detta blir det ändring på från och med torsdag för då börjar jag jobba 75% vilket innebär att jag kommer hem tidigare på dagarna.

Mera baciller

Nu är jag trött på magsjuka. Snart har magsjukebacillerna härjat här hemma i en vecka, om inget annat inträffar nu så är vi friska på lördag kl 8. Det hela började under melodifestivalen i lördags, när resultatet presenterades började Valter att skrika (han låg och sov i sin säng). Jag gick upp för att stoppa i nappen, men möttes då av en alldeles nerkräkt liten grabb. Gästerna som vi hade hemma pyste snabbt hemmåt och Valter fick hoppa in i duschen. Efter att ha spytt ytterligare några gånger somnade han tillslut om.

Veckan har forsatt i kräksjukans tecken. Jag har varit hemma och vabbat hela veckan. I måndags hade jag en tid på Mvc på morgonen och därför åkte Erik till jobbet lite senare, det ska nog hans arbetskamrater vara glada för. Strax innan han anlände till jobbet kände han sig jättedålig och åkte hemåt. På väg hem fick stackarn stanna till för att kräkas.

Erik har till skillnad från Valter varit väldigt trött. Valter har varit vid gott mod men matlusten har inte varit på topp, tur att han vill dricka i alla fall.

Friskförklaringen har fått skjutas fram lite åt gången. Tanken var att vi skulle åka och hälsa på Viggo i Stockholm i helgen men inatt blev det definitivt beslutat att vi får skjuta fram det besöket. Valter kräktes nämligen inatt igen, usch, att kräkas är en av de värsta saker jag vet.

Själv har jag inte haft några kräkningar under veckan, vet inte om detta beror på att jag var magsjuk för ungefär en månad sedan eller om det var så att Novalucolen som jag tog i rädsla att börja kräkas haft någon effekt.

För att avsluta inlägget med något trevligare än kräksjuka kan jag återgå till mvc besöket i måndags. Allt verkade bra, jag hade då gått igenom 29 fullgångna veckor. Mitt hb hade dock gått ner till 123 så nu får jag göra något åt den saken, förra gången jag var gravid tog jag inget järntillskott på hela tiden men jag känner mig lite trött så det är nog lika bra att förebygga. Bebisens hjärtslag mättes till 140 och jag har nu gått upp 9 kg i vikt.






Baciller hemma hos Grimmings

Magsjukebaciller härjar hemma hos oss. Än så länge har jag klarat mig, är dock lite rädd att jag ska vakna uner natten av spysjukan. Har gjort ett tappert försök att utrota bacillerna, bland annat med ett nappkok. Nu ska jag sova , ska förhoppningsvis på skojigheter med jobbet imorgon.