Lill Frasse

Min gamla docka har fått kläder idag. Fanns inga pojk kläder att köpa så det fick bli till prematura bebisar istället.

Långpromenad

Har bortsett från en kort fika på stan varit ute och rört på mig i 3,5 timmar. Inte går det fort fram men det gjorde ingenting, vädret är ju helt underbart. Idag var första dagen som jag hade vårjackan på och det var till och med för varmt med den. Gick hemifrån, upp till stan, slog nog rekord i att gå långsamt den biten, tror nog att det tog 35 minuter och det brukar kunna gå på runt 15 minuter i vanliga fall.

Mamma kom ner till stan en sväng och vi tog en fika. Sen blev det en runda i några affärer. Köpte en T-shirt till Valter och mormor köpte en BMW till honom (tyvärr ingen riktig:)).

Nu är jag hemma hos mamma, ska få mat här om en stund. Blir nog till att ta det lugnt resten av dagen, promenad var skönt men väligt jobbigt.

Förlossningsbesök

Idag har vi varit en tripp på förlossningen, skulle ju kolla upp endel saker som jag skrev om igår. Blodtrycket var bättre idag: ca 130/85 mmHg. Fick ligga i en säng och mäta CTG kurva en stund, sen när den var klar så var den inte klar för det hade inte skrivit ut någon kurva på pappret. Efter att Erik hjälpt till lite med tekniken så fick de till slut ordning på pappret som kurvan skulle skrivas ut på, de hade vänt pappret upp och ner.

Efter ytterligare ungefär 15 minuter så var kurvan klar en andra gång. Under tiden som CTG kurvan var igång berättade Erik för mig hur ont jag hade (genom att se på monitorn), haha, som om jag inte kände detta själv. "Nu har du 80% ont." Värkarna var i och för sig ganska kraftiga men när jag var uppe i 90% var det ingenting i jämförelse med hur ont det gjorde när det var på sluttampen vid Valters förlossning. Det är tur att det kommer något gott från det onda. 

Efter ytterligare en stund fick vi träffa en läkare som gjorde ett ultraljud för att uppskatta vikten på bebisen, detta med tanke på att SF måttet inte har ökat så mycket den sista tiden. Enligt viktuppskattningen blir det nog en lagom bebis att klämma ut, beräknad vikt i nuläget är 2800g. Läkaren sa att allt såg bra ut och att bebisen verkade trivas och må bra därinne enligt CTG kurvan. Inga åtgärder behövs, nu är det bara att vänta på att de riktiga värkarna ska sätta igång...