Ogräs i mängder



 
Eftermiddagen har ägnats åt lite rensning av ogräs i trädgården. Shit vad mycket ogräs det är i våra trädgårdsland. Jag har bara gjort en tredjedel av slänten idag. Nu tycker jag att jag gjort mig förtjänt av en stunds vila.

Öppna förskolan och gräsklippning

I förmiddags var vi på öppna förskolan. Vi tog en promenad dit eftersom vädret var fint, inte för att vi hade något val, Erik har tagit bilen till jobbet. Det var inte många barn på öppna förskolan så det var ganska lugnt och skönt. Valter åt sin lunch där innan det var dags att gå hemåt igen.

Valter somnade i vagnen på vägen hem. Väl hemma passade jag på att klippa gräset, syrran kom hit en sväng för att passa Valter (som sov i sin vagn). Valter vaknade när jag hunnit klippa halva gräsmattan och då var det ju tur att moster kunde ta hand om honom en stund.

Måste erkänna att detta var första gången som jag klippte gräset i denna trädgård och det var inte så enkelt vill jag lova. En sluttande trädgård är inget att föredra när man klippper gräs. Gräsklipparen ville bara strya ner i landet hela tiden. Jag fattar dessutom inte hur Erik står ut med vårat päronträd, det är växer snett och grenar hit och dit. Det ska bort, det är ett som är säkert. Vi har även en stor ful gran här hemma som ska bort, någon som har tips på trädfällare här i närheten?



Fika

Det har blivit några olika sorters kakor nu. Häromdagen gav jag mig på att virka en bulle också. Tycker nog kanske att bullen är lite liten i proportion så nästa får nog bli lite större.