Rast

Har just nu en liten rast från de små godingarna. Valter har varit på dagis i förmiddags och Filip och jag har varit på babycafé på öppna förskolan. På torsdagar hämtar jag Valter direkt efter lunchen så han får vila middag hemma, han sover bättre hemma och eftersom vi har minisim i eftermiddag är det bra om han är pigg. I morse hade jag gjort upp en plan, som det ser ut nu verkar den fungera. Planen var att barnen skulle sova midddag samtidigt idag, därmed kan jag få en liten rast och vila en stund jag med, vilket jag ska göra nu:).
 
Här ser grabbarna från en annan dag när vi skulle ut på promenad.

Fullt upp

Inläggen här på bloggen har glesat ut lite på sista tiden. En av anledningarna är att det inte går att komma in på blogg.se från min mobil för tillfället, har gjort ett par försök om dagen men inte lyckats, hoppas det löser sig snart.
 
Mina dagar är ganska fullspäckade för tillfället, trots att jag är "ledig" så känns det som att jag har fullt upp, men när jag tänker tillbaka så vet jag ändå inte typ vad jag har gjort som tar upp hela min tid. Att fördriva tiden är i och för sig inte särskilt svårt med två små grabbar som slåss om min tid. Igår vaknade vi ganska sent, Erik jobbade hemifrån så han passade på att lämna Valter på dagis på morgonen, det finns ju inte tillfälle för honom att göra det så ofta annars. Jag och Filip åkte iväg och babysimmade 9.15, det gick riktigt bra. Filip har inte riktigt varit, och är väl fortfarande inte någon vattenfantast direkt men det går bättre och bättre i badet. Han simmar omkring och jagar leksaker, två dyk blev det igår också. Men han verkar tycka bäst om att ligga på rygg på madrassen och flyta omkring.
 
Efter badet åkte vi vidare till frissan, efter nästan 6 månader utan klippning för mig hade mitt hår blivit ganska risigt. Det blev ingen drastisk skillnad med håret men några centimeter åkte det av och nu blir det förhoppningsvis lättare att sköta ett tag framöver. Filip var med hos frissan, det gick riktigt bra, han satt i sin vagn och tittade och var nöjd med tillvaron, när jag var färdigklippt hade han dock tröttnat. Så medan jag satt i hårtorken blev han vaggad till söms i sin vagn av min frisör.
 
Efter frissan blev det en sväng på stan och nu har jag inhandlad jul och nyårskläder till mig:). När jag var på väg hem från stan ringde Erik och berättade att dagis hade ringt och sagt att Valter inte hade somnat på vilan, det händer ibland och då har jag sagt till dem att jag gärna vill att de ska höra av sig så att han kan sova några timmar hemma istället. En trött Valter är nämligen inte särskilt rolig.  Jag åkte och hämtade Valter och han somnade direkt när jag lade honom i sängen hemma. Tyvärr var Filip inte lika lätt att få att somna men tillslut somnade han också. Jag fick därmed lite sömn jag med, närmare bestämt en och en halv timma, härligt! Efter en natt med en vaken Filip varannan timma är man inte så pigg nämligen.
 
Kvällen avslutades med julbord tillsammans med mina kollegor, det var trevligt. Att jag dessutom hade fått sova gjorde kvällen toppenbra, hade inte varit så kul att komma dit supertrött.
 
 
Det här inlägget blev ganska blandat, men det var sån min dag var igår i alla fall. Ber om ursäkt för osammanhängande meningar och stavfel, men Filip har tagit halva min uppmärksamhet under tiden, det är ju så det är när man har barn, svårt att koncentrera sig på en sak i taget, många bollar i luften blir det.
Här ser ni en nybadad Filip efter babysimmet igår.
 

Tomtevandring

I eftermiddags var vi på tomtevandring på Mösseberg tillsammans med familjen Cronholm. Valter hade ingen önskelista med sig till tomten, som satt ute i skogen, men han berättade för honom att han önskade sig en blå boll. Vi får hoppas att tomten har bra minne och kommer ihåg detta:).
 
Efter tomtevandringen kom vi fram till Liastugan, där fikade vi, och Valter vann ett paket , på en av startbiljetterna som vi köpte. I paketet fanns en bok.