Här kommer Pippi Långstrump

Lillebror vill så klart göra som storebror:)
 
 
 

Krokodilsaft

Om man blandar flytande Alvedon med hemmagjord svartvinbärssaft, ja då blir det krokodilsaft. Bra namn på medicin;), Valter kommer till och med själv och ber om saften när han verkar och förmodligen dessutom känner sig hängig.
 
 

Inskolning och baciller

I torsdags förra veckan hade Filip sin första inskolningsdag på dagis. Det gick bra, han lekte bra på direkten och vågade gå ifrån både mig och Erik en stund. Han kom tillbaka med jämna mellanrum, för att kolla att vi var kvar. Under fruktstunden lämnade vi honom själv en stund och det hade gått jättebra.
 
Efter frukten var det dags att gå ut. Filip verkade trivas ute på gården. Han tyckte mycket om att åka cykel och gräva i sanden. Strax innan lunch åkte vi hem. Det verkade ha varit tufft att börja på dagis, Filip somnade för natten kl 17.10 och sov sedan i 15 timmar, utan avbrott!
 
På fredagen åkte Erik själv med barnen till dagis och jag tog en tripp till Kinnarp tillsammans med Camilla och Stina. Det blev en sväng på stan också och lite klädinköp till mig:).
 
Det gick bra på dagis i fredags också. När det var utelek hade det kommit fram en tjej i fyraårsåldern och hon gick hand i hand med Filip nästan hela tiden. I fredags fick Filip stanna kvar över lunchen, han hade väl inte ätit några mängder, men lite hade han pillat i sig i alla fall.
 
I lördags hade dagisbacillerna bitit sig fast och Filip hade fått feber och var inte alls pigg. Under söndagen var allting fel enligt Filip, han skrek mest hela dagen. I Måndags fick han därför stanna hemma. Även Valter var hemma eftersom det inte var hans ordinarie dag på dagis.
 
I tisdags var båda barnen med, jag var med dem medan Erik var hemma och målade i snickarboden. Det gick bra, jag lämnade Filip ute på gården vid 10.30 och han var därefter själv ända till kl 12 när de hade ätit lunchen. Eller, ja, de hade visst inte ätit varken Valter eller FIlip. Valter hade helt plötsligt fått feber och hade ingen matlust, när jag kom in på avdelningen låg han på golvet och var helt orkeslös.
 
Vi åkte hem och Valter sov en stund, medan Filip vägrade sova, det är nog alla nya intryck som påverkar honom till att inte kunna slappna av, samtidigt så är han supertrött när han inte sover middag, stackarn.
 
Idag har Valter och jag varit hemma, vi har bakat chokladbollar och druckit "krokodilsaft". Filip var kvar över vilan för första gången idag, tyvärr sov han inte, antagligen löser det sig så småningom. Det är inte många dagar grabbarna ska vara på dagis, men när de väl är där så blir det mellan 06.30 och 16.30 och då lär han ju vara ganska trött när det är dags för vila känns det som, men vi får se. I övrigt hade det gått bra för Filip idag, Erik hade lämnat honom vid 10.30, då var Filip lite ledsen men det gick över ganska snart.

Valter blir hemma imorgon också, jag är ledig och börjar inte jobba förrän på fredag så förhoppningsvis så hinner vi skola in Filip ordentligt trots att Valter är sjuk.