Veterinären

Idag har min stackars hund varit hos veterinären. Igår upptäckte jag att han hade ett sår under ena trampdynan, han har dock inte haltat något så det var ren tur att jag fick syn på såret.
Det måste vara något med doften hos veterinären för så fort vi kom in på smådjurskliniken så blev Yatzy skakis, han har inga roliga minnen därifrån, brukar klippa klorna där ibland och det är det värsta han vet. Att såret satt så att tassen var tvungen att vidröras gjorde inte saken bättre. Men när jag väl hade fått honom liggande så var han jätteduktig! (hade ju förstås muta:)).
Veterinären grävde i såret med lite olika instrument men kunde inte hitta något så Yatzy fick någon slags salva på och ett stort bandage som han ska ha några dagar. Förhoppningsvis låter han bli att tugga på bandaget annars blir det till att sätta på halskragen, testade den på honom förut och det var verkligen inte populärt. Hoppas såret läker fort, inte lätt att vara ute och gå med en halkig plastpåse på tassen:(






Julafton

Då var snart denna julaftonen slut, har varit en mycket trevlig sådan. Morgonen började med att vi hörde att någon eller något satt fast i skorstenen, var det Tomten som hade fastnat eller en råtta, eller kanske en fågel? Så här på julafton är ju det högst troliga att det skulle vara Tomten, som tur var (för oss) hade han hunnit lämna av våra julklappar innan han fastnade på vägen tillbaka upp igen. Jag vet inte med er andra, har Tomten kommit till er, annars sitter han nog i vår skorsten (det låter fortfarande därifrån).

Dagen fortsatte sedan hemma hos Valters farmor och farfar. Tillsammans med dem, gammelmormor, gammelmorfar och farbror M åt vi ett mycket gott julbord.




 




Kalle Anka är ju ett måste på julafton, detta såg vi givetvis på. Efter Kalle fick Valter sina Julklappar (han sov innan Kalle då vi andra öppnade våra). Dock kunde han ju inte öppna sina julklappar själv, så det fick hans pappa göra. Här ser ni vad en 4½ månaders Valter fick i julklapp:



Paketöppningen fortsatte några timmar senare hos fam. Ehn. Efter detta var det dags för den traditionella "tomtegröten" (brukar bli min uppgift att tillaga denna, annars blir det "korvgröt":)) 

Vill passa på att önska er alla en fortsatt god jul!

 

Dan före dopparedan

Sådär ja, nu börjar det likna jul här hemma. Snickerskakorna, mozartkulorna och knäcken är gjorda, skinkan är griljerad, granen är klädd och det är rent i varenda vrå, känns härligt.







Dags att slå in julklapparna. God jul!