röda vinbär

det lär nog inte bli några röda vinbär på Kapellsgatan 91 i år. Så fort det nyanserar lite åt det röda hållet plockar Valter av dem från busken:-(



ankdammen

I morse blev det ingen cykeltur till dagis, morgonbestyren gick alldeles för långsamt.

Efter att ha lämnat Valter på dagis åkre jag och Filip och handlade på ica. När vi kom hem bakade jag ett par rabarberpajer som jag bjöd på under Averapartyt som jag haft hemma nu ikväll. Filip sov under tiden.

Vid halv två åkte vi och hämtade Valter, nu på cykel. Jag packade med en del torrt bröd som blivit liggande i skafferiet. På vägen hem från dagis stannade vi till vid ankdammen och matade änder. Filip behöll sina brödbitar för sig själv, han ville inte dela med sig till änderna. Valter matade för fullt, men provsmakade en del han också.
Väl hemma igen åt vi lite mellanmål, sedan tog vi oss till lekplatsen. Valter cyklade på sin trehjuling, det går inte fort fram men träning ger färdighet.









Pensionär

Idag har vi varit iväg och firat en nybliven pensionär, barnens farmor har gått i pension. Vi åkte till Löwings ateljé och åt mat, efter det åkte vi hem till farmor och farfar och åt igen, eller ja, innan kvällsmaten blev det förstås en massa lek och bus med barnen.
 
Farmor verkade nöjd med dagen, hon blev nog ganska förvånad när bilden svängde av på fel avfart i rondellen när hon var på väg hem till oss. Jag gissar att hon inte blev besviken över att inte äta hämtmat, som dagen innan varit med och bestämt;).